ALENA JURK MET ELZEMIEKE

Geschreven door Elzemieke den Hartog | 10-07-2022

Patroon: Alena Jurk, Fibre Mood

Stof: Katoen Jersey Confetti Grey


Toen ik dit stofje voorbij zag komen op de website van Studio Wannedoen was ik opslag verliefd. Toch sloeg de twijfel even toe… Kan het wel? Deze stof gebruiken voor mijn patroon?

Mensen die mij een beetje kennen, weten dat ik gek ben op jurkjes. In de afgelopen jaren maakte ik vele exemplaren op mijn naaimachine. Onder het mom van dat je nooit genoeg jurkjes hebt; besloot ik de Alena jurk van Fibre Mood te maken. Een zomerse comfort dress met een geweldig rugdecolleté. De stof van Studio Wannedoen, een zachte, oeko-tex gecertificeerde, katoen tricot bleek ideaal voor het patroon.

Het naaiproces startte met het rugpand. Een leuke start, want je ziet gelijk al veel resultaat.
Dit is echt de eyecatcher van de jurk!

Ik gebruikte zacht elastiek wat ook voor boxershorts wordt gebruikt. Veel rek en voelt zacht aan op je lijf. Door het elastiek er doorheen te rijgen krijg je een heel gaaf effect. Vergeet niet om de zijkanten van het elastiek daarna met steekjes in de naadwaarde vast te zetten! Dan blijft het elastiek goed zitten terwijl je de rest van de jurk in elkaar zet.

De halslijn verstevigde ik met naadband. Dit voorkomt een lubbereffect. In eerste instantie volgde ik de instructies van Fibremood en deed ik dit niet. Ik maakte van de stof biasband om de hals af te werken. Aangezien het iets teveel lubberde haalde ik dit weer eraf en besloot ik de hals anders af te werken. Ook nam ik het patroon iets in op de schouders voor een mooier aansluitend effect op de huid.

Was mijn angst vooraf terecht? Helemaal niet! Het patroon met deze stof kan heel goed! En deze stof verwerkt echt heel fijn en draagt heerlijk. Dit jurkje draag ik deze zomer dan ook extra vaak denk ik!

Stof: Katoen Jersey Confetti Grey