Naaipatronen

Op zoek naar inspiratie voor mooie projecten? Hieronder vind je een aantal tips voor (gratis) naai- en quiltpatronen, zowel voor absolute beginners als gevorderden. Zo kom je niet zonder naai-ideeën te zitten voor jouw hippe én duurzame garderobe!

De makers van Art Gallery Fabrics bieden een zee aan gratis naai- en quiltpatronen. Ook in de lookbooks van de verschillende collecties kun je inspiratie opdoen en doorklikken naar downloadbare patronen.

Op de site van Cloud9Fabrics staat veel patrooninspiratie bij de stoffen, vaak zijn deze patronen gemaakt door IfKimWoreClothes. Via Etsy biedt zij haar patronen te koop aan. Ook is er een kleine marketplace waar je patronen voor etuis tot en met kleding kunt vinden.

Jamie van Scattered Thoughts of a Crafty Mom houdt een blog bij met al haar creatieve ideeën, waaronder een scala aan gratis naaipatronen voor dames maar ook voor kinderen.

Als je je inschrijft bij So Sew Easy ontvang je eens in de zoveel tijd gratis patronen in je mailbox. Ook zijn er vaak goede deals op de downloadbare patronen, voor dames, kinderen of andere naaiprojecten.

Voor inspiratie en gratis patronen kun je ook altijd terecht bij Mood Sewciety. Van badkleding tot avondjurken, vaak met een leuke, hippe twist.